Rekommenderade stugbyar på Åland (fiske)

Av olika skäl tycker jag flera av stugbyarna på Åland underpresterar och är oseriösa. Faktiskt är en majoritet av stugbyarna dåliga. Helt enkelt för att man bara ser till sig själv och ingen annan.

Det är inte ovanligt med stugbyar som låter kunderna slakta enorma mängder fisk av alla storlekar. Det ofta i kombination med dem erbjuder extra frysar, sämre båtar osv.

Jag har själv besökt stugbyar under denna period när dessa människor är här för att se hur det går till. Nästan varje gång blir man rädd för det framtida fisket på Åland.

Stugbyarna på Åland har i många fall inriktat sig på helt fel kundkrets och förstör därför fisket för resten av oss andra!

Listan nedan är gjord på basen av hur jag tycker en stugby ska skötas i form av regleringar och kvalitet. Det är realistiska krav på att platsa på listan.

Det jag kräver är regler i form av mini- och maximimått på fångad fisk, samt upptagsbegränsning. Såklart skall det också ses till att reglerna efterföljs.

Stugvärdar som bryr sig helt enkelt. Som inte säljer ut gamla stugor billigt till folk som sliter upp mängder med fisk i försök att göra pengar på det.

Givetvis finns det bra stugbyar som inte är listade här och det är upp till var och en att avgöra. Jag tänker inte heller hänga ut några dåliga, dem vet vilka dem är och varför dem inte är med på listan med bra stugbyar.

Rekommenderade stugor/stugbyar:

  • Norrö Fishing Camp
  • Marbyfjärdens Stugby
  • Rundbergs Stugor

Alla stugbyar på listan kommer att få separata inlägg på bloggen om varför jag tycker dem är bättre än andra och vilket fiske passar deras plats på Åland.

Här är en lista på flera av stugbyarna som finns, notera att här är även stugbyar jag ogillar. Stugor på Åland

Är du osäker på vart du ska åka på fiskesemester så skicka mig ett mail på filipblomberg@icloud.com


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s