Laxtrolling på Åland

Hej,

Absolut ett måste prova på om man gillar att vara på havet. Laxfisket ger allt från tålamodsprövning, vackra dagar, sämre dagar och konstiga drömmar.

Många tror kanske att det bara är att åka ut och ta hem en lax, men riktigt så enkelt är det inte ens här på Åland. Jag undrar om något ställe i Östersjön matchar det åländska trollingfisket. Möjligen Bornholm, men dit har jag inte själv varit så det låter jag vara upp till läsaren.

13,5kg från Eckerös sydspets

Närheten till havet på Åland gör att folk som bor mitt i landet fortfarande åker och trollar dagligen. Det betyder att du kan bo i princip vilken stugby som helst och räkna med lite båtåkande så är du på plats, en klar fördel.

Bäst är fisket söderpå från maj till juli. Eckerö är en populär plats att bo på där Notviken, Marbyfjärdens Stugby mfl har bra stugor och bryggor. Därifrån behöver man endast åka båt i 10 minuter så är man på plats.

Trollingtävlingen eller ” Trollingträffen” är absolut värd att nämna då den blivit en stor succé. Jag säger att det är en stor succé för att den har känslan av en tävling kompisar emellan. Inte vilka som ska sälja mest grejer eller vilka som är bäst, därav kommer nog namnet ”trollingträffen” också.

Priserna är bra, år 2018 gick totala prissumman upp i 14 000€. Trollingträffen på Åland

Kolla in länken ovan och boka in dig för 2019. Jag kommer finnas där, om jag inte trollar så är jag där och dricker kaffe.

/Filip


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s