Flugfiskegädda på 11kg

Hur skall man börja berätta en sån här historia?

En polare skrev igår kväll att han var riktigt sugen på gäddfiske. Jag själv kände väl sådär, lekgäddor är alltid lekgäddor och öringfisket är ju lite roligare… Men nu har man ju ett gäddflugspö som inte blir använt allt för ofta, så varför inte.

Han var relativt ny fiskare och då måste man alltid offra sig, så är det bara. Åker till första stället i hagelblandat regn och iskallt i luften. Hann tänka ganska många gånger att det kommer bli en värdelös dag. Att vi inte fick en fisk på första stället gjorde inte saken bättre, humöret försökte man ändå hålla på topp.

Bytte ganska snabbt ställe och kompisen drar en gädda nästan direkt. Jag har en följare och ankrar snabbt med elmotorn. I nästa kast så hinner jag inte ta in mycket lina innan en riktigt grov gädda kommer upp och missar flugan precis vid ytan. Kläcker ur mig att ”den där var f-n bra” medan flugan får sjunka. Vad händer inte då medan flugan sjunker, jo gäddan nappar tag om den såklart! Djup spöbåge med sikte under båten, pressar upp den rakt nerifrån botten och snabbt in i håven, på 3 sekunder var det klart.

Inser inte alls hur stor den är förrän jag ser den enorma kulan på magen. 11kg fördelat på 110cm! Nytt flugpb kunde konstateras med lätt blodiga knogar på köpet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s